Това класическо кулинарно произведение, обляно с топящ се кашкавал, ще ви омагьоса с пленителния си аромат и с неподражаемия си леко пикантен вкус.
Продукти за 4 порции:
800 г нарязани и обелени картофи
300 г крема сирене или квасена сметана
150 г кисело мляко
4 стръкчета нарязан пресен чесън
200 г нарязани на малки кубчета пуешка шунка
200 г настърган кашкавал
Приготвяне:
Сварете картофите. Загрейте предварително фурната до 190 градуса. Междувременно смесете крема сиренето (сметаната) с киселото мляко. В намаслена тава наредете част от сварените картофи. Поръсете с чесън и кубчета шунка. Отгоре нанесете втори слой картофи, последван от още шунка, чесън и малко сол. Продължете в същия ред, като завършите със слой картофи. Залейте с млечната смес и поръсете с настъргания кашкавал. Печете най-много 30 минути, докато заливката образува мехурчета и стане златиста.