В света на кулинарията експериментите и случайностите често поставят началото на нови хитови ястия. Сладка пица с шоколад и банани, вместо доматено пюре и филе, може би звучи странно за някои, но докато не опитаме, няма как мнението ни да е обективно. 

Шоколадовата пица е с тънък блат и се яде с ръце, което я доближава до принципите на приготвяне и консумация на специалитета на Северен Страсбург - Flammekueche. При него тънкото разточеното тесто се поръсва с качествено домашно сирене, подправки, опушен в букова дървесина бекон, съвсем малко сметана и се пече за 3 минути на 350 градуса. По сладост пък прилича на чешките Trdlo - козуначени кухи рула (коминчета), които обикновено се овалват във ванилена захар. 

Ето как да си я приготвите

Необходими продукти
За тестото:

200 гр. тъмен шоколад
200 гр. масло
4 яйца
150 гр. захар
1 пак. ванилова захар
щипка сол
125 гр. заквасена сметана
2 с. л. брашно

За плънката:
200 гр. тъмен шоколад
2 с. л. масло
1/2 ананас
150 гр. ягоди
2 банана
50 гр. ядки (белени бадеми, орехи)

Начин на приготвяне