Повечето от нас са свикнали на класическия вкус на коктейла „Маргарита” – текила, цитрус и ликьор. А какво би станало, ако заменим традиционния лайм със запечен на грил пъпеш, а портокаловия ликьор - с манов мед?
Има толкова варианти за приготвяне на този коктейл. Защо да се ограничаваме само до един?! Ние ви предлагаме цели три. Те са само за отскок – за да развихрите въображението си и да спретнете на приятелите една чудна вечер с дегустация.
Маргарита с хибискус
1/2 част сушен цвят от хибискус
1 част захар
4 части вода
1 част текила
1 част синьо кюрасо
Всичко освен текилата се слага на слаб огън за 10-15 минути. Прецежда се и се оставя да изстине в хладилника. В чаша се сипват по 25 мл текила, след това се долива с останалата смес и се добавя лед. Ако ви е прекалено сладко, добавете още лед или вода. Декорирайте със свежо цвете и резенче лимон.
Маргарита с ягодов лед (за 6 чаши)
3 1/2 чаши натрошен лед
60 мл сок от лайм
240 мл текила
100 мл куантро
60 мл сок от ягоди
60 мл сок от кактус
3 с. л. захар
Сложете всичко в блендера и го разбийте.
Маргарита с пъпеш и мед
Запечете 4 резенчета пъпеш на грил, като предварително ги увиете в алуминиево фолио. Нарежете ги на парченца. Поставете ги заедно с ½ с. л. манов мед, 4 кубчета лед, 40 мл текила, 100 мл сок от лайм в блендер. Разбийте и разлейте течността в чаши.
/ Рецепти
Лятна лудост, наречена „Маргарита”
Три различни варианта за приготвяне на коктейла
03 Август 2011
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos