Повечето от нас са свикнали на класическия вкус на коктейла „Маргарита” – текила, цитрус и ликьор. А какво би станало, ако заменим традиционния лайм със запечен на грил пъпеш, а портокаловия ликьор - с манов мед?
Има толкова варианти за приготвяне на този коктейл. Защо да се ограничаваме само до един?! Ние ви предлагаме цели три. Те са само за отскок – за да развихрите въображението си и да спретнете на приятелите една чудна вечер с дегустация.
Маргарита с хибискус
1/2 част сушен цвят от хибискус
1 част захар
4 части вода
1 част текила
1 част синьо кюрасо
Всичко освен текилата се слага на слаб огън за 10-15 минути. Прецежда се и се оставя да изстине в хладилника. В чаша се сипват по 25 мл текила, след това се долива с останалата смес и се добавя лед. Ако ви е прекалено сладко, добавете още лед или вода. Декорирайте със свежо цвете и резенче лимон.
Маргарита с ягодов лед (за 6 чаши)
3 1/2 чаши натрошен лед
60 мл сок от лайм
240 мл текила
100 мл куантро
60 мл сок от ягоди
60 мл сок от кактус
3 с. л. захар
Сложете всичко в блендера и го разбийте.
Маргарита с пъпеш и мед
Запечете 4 резенчета пъпеш на грил, като предварително ги увиете в алуминиево фолио. Нарежете ги на парченца. Поставете ги заедно с ½ с. л. манов мед, 4 кубчета лед, 40 мл текила, 100 мл сок от лайм в блендер. Разбийте и разлейте течността в чаши.
/ Рецепти
Лятна лудост, наречена „Маргарита”
Три различни варианта за приготвяне на коктейла
03 Август 2011

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
-
Даниел Бачорски изпрати дъщеря си на училище - първи учебен ден за Емели (СНИМКИ)
-
Кайли Дженър стана жертва на скъпа шега с тоалетна хартия (СНИМКИ)
-
Джулиана Гани направи кръщене на Кай с градинско парти и скъп гост (СНИМКИ)
-
7 тенденции при обувките за есен 2025: Връща се блясъкът и равните подметки (СНИМКИ)
-
Кръстовден на 14 септември: Пие се тази вода, защото се вярва, че гони злото (СНИМКИ)
-
Мери Сиклър - от алопецията и отчаянието до сцената на конкурса Мис САЩ (СНИМКИ)
-
DiKa представя новата си колекция Есен/Зима 2025–2026: Мода за жената, която не се съобразява със сезоните
-
Как да декорираме трапезарията за празнична вечеря?