#Предстои да приготвим четири вкусни порции. Необходимите продукти са...
2 с.л. зехтин + зехтин за намазване на тавата
1 малка глава лук, нарязана на едро
3 скилидки чесън, мляни
1 консервна кутия белени домати
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка захар
1 дафинов лист
1 франзела, нарязана на филийки
180 г моцарела
½ ч.ч. настърган пармезан
#Готови ли сте да готвим? 3, 2, 1... Старт!
Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура. Сотирайте лука в продължение на 5-10 минути, докато омекне и стане прозрачен. Добавете чесъна и гответе още 3 минути. Внимателно добавете доматите, ¼ ч.л. сол, ¼ ч.л. черен пипер, червения пипер, захарта и дафиновия лист. Оставете да къкри в продължение на 10 минути, като намачкате доматите с гърба на дървена лъжица.
Отстранете дафиновия лист. Половината от соса изсипете върху дъното на четвъртита тава. Покрийте соса със слой от нарязаните филийки. Поръсете със зехтин и с останалото количество от солта и черния пипер. Покрийте с половината от моцарелата и пармезана. Наложете още един слой с посочените съставки в същата последователност. Покрийте филийките с масло, подправете със сол и черен пипер и се завърше с моцарела и пармезан.
Печете в продължение на 25-30 минути, докато леко покафенеят. Оставете ястието да изстине в продължение на 10 минути. Сервирайте със зелена салата.