Рецепта за 4 порции свински кебап върху бял ориз 

600 г свинско месо за готвене

2 големи глави лук

4 скилидки чесън

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. червен пипер

4  с.л. олио

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. захар

100 мл червено вино

1 кубче  зеленчуков бульон

200 г бял ориз

½ ч.л. смлян черен пипер

Сол на вкус

В хаванче се счукват нарязаните скилидки чесън заедно с кориандъра, мащерката и червения пипер. Добавя се 1 с.л. олио и черен пипер, и се разбъркват.

Месото се нарязва на кубчета колкото хапки. Слагат се в тиган със сгорещено олио да се запържат от всички страни и с решетъчна лажица се изваждат в отделен съд. В същата мазнина се запържва лукът, нарязан на лунички и се прибавя сместа от подправки. Връща се месото в тигана, след което се добавя доматеното пюре, захарта и виното. Сипва се толкова бульон от разтвореното във вода заленчуково кубче, че да покрие месото и лука. Разбърква се добре и се овкусява със сол, ако е необходимо. Оставя се на тих огън да къкри. Може да се добавя топла вода по време на готвенето, ако течността изври.

Оризът се сварява във вода в съотношение 1:3 в полза на течността. Готовият ориз се отцежда и при сервиране се поставя като канапе. Отгоре се сервира от кебапа със соса.