Сложихте ли си престилките? 3, 2, 1... Започваме.
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
3 глави лук
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
1 дафинов лист
½ ч.ч. краве масло
сол на вкус
¾ ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
Свинското месо се нарязва на хапки и се слага в голяма тенджера.
В тенджерата се прибавят 3 глави лук, нарязани на филийки, доматеното пюре, черният пипер, дафиновият лист, маслото и солта.
Сместа се разбърква, за да се запържи, похлупва се с капака и се оставя около 1 час на тих огън и се задушава.
Когато лукът омекне и стане прозрачен, се наливат ¾ ч.ч. бяло вино, а когато се поизпари виното, се добавя топла вода, колкото да покрие леко месото.
Ястието се оставя да ври на тих огън, докато водата почти изври и сосът се сгъсти.