Нужните продукти за 4 порции:
600 г свинско бон филе
50 г масло и 30-40 мл. зехтин/олио
4-5 малки кисели ябълки
щипка захар
250 мл пилешки бульон
2 с.л. горчица
150 мл готварска сметана
шепа листа от салвия
сол (ако бульона е безсолен) и щедра щипка черен пипер

За карамелизирания лук:
500 г лук
100 мл червено вино
2 с.л. балсамов оцет
1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. олио
сол на вкус
1 с.л. захар
щипка риган
черен пипер
кимион

3, 2, 1... започваме. 

Нарежете филето на медальони (с дебелина 1см.) го поръсете със сол и черен пипер.

Ябълките нарежете на четвъртинки и почистете от семките.

Сотирайте ги в тиган с маслото и захарта за по 2-3 мин. от всяка страна, докато започнат да се карамелизират.
Извадете ги в чиния.

В същия тиган (колкото по-широк, толкова по-добре) с малко зехтин запържете филетата за по 2-3 мин. от двете страни до леко зачервяване.

Разбъркайте горчицата с малко от бульона и заедно го прибавете към филетата.

Оставете да къкри, докато се изпари наполовина.
Прибавете листата салвия, върнете ябълките и налейте сметаната. Обърнете филетата, изчакайте още 3-4 мин. всичко да покъкри и махнете от котлона.

Поръсете с черния пипер и внимателно разбъркайте.
За да приготвите мармалада най-напред нарежете лука на полумесеци, посолете го и претрийте с ръка.

Сложете го заедно с маслото и олиото в тиган или тенджера на котлона и оставете да се задушава на слаб огън, под капак, докато се изпари водата, която си е пуснал лука при осоляването.

Когато остане на мазнина прибавете оцета и малко по малко прибавете виното, докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина.

Поръсете със захарта и ригана, и когато лукът е вече карамелизиран го извадете с решетъчна лъжица, отцеждайки го по възможност мазнината, която трябва да остане в тенджерата/тигана.

Сервирайте филето с мармалада от лук.