Продукти:
1 кг пресни картофи
1 малка консерва домати на кубчета или 3 настъргани домата
2-3 чушки
връзка пресен лук
2 моркова
1 глава кромид лук
черен пипер
червен пипер
джоджен
олио или зехтин
Приготвяне:
В тенджера задушаваме с малко олио или зехтин нарязаните на дребно кромид лук, чушки и моркови. След като зеленчуците омекнат се добавят доматите и малко червен пипер. Поръсва се със сол и черен пипер. Оставяме да покъкри за още 5-6 минутки. Добавят се предварително обелените и нарязани на по-едри кубчета пресни картофи. Доливаме вода колкото да покрие картофите и прибавяме нарязаната връзка пресен лук. Покриваме с капака на тенджерата и оставяме да ври за около 30 минути, докато картофите омекнат. Ако държите яхнията да се сгъсти, можете да размиете 2 лъжици брашно или да добавите картофено пюре на прах. Преди сервиране се поръсва с пресен или сух джоджен. Добър апетит!
-
Как да приготвим зелен козунак - вижте във великденския епизод на "Вкусът на България" (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Принц Уилям проговори за състоянието на Кейт Мидълтън, която се бори с рака (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
И магаре влезе в "Ергенът" (ВИДЕО)
-
Продават за милиони имението на Матю Пери, което купи 3 месеца преди смъртта си (СНИМКИ)