Продукти:
800 мл. прясно изстискан ябълков сок (около 1600 – 1800 г. ябълки)200 мл. прясно изстискан лимонов сок (8 - 10 бр. лимони)
1 с.л. настъргана лимонова кора
1000 г. захар
2 пакетчета ванилена захар Dr. Oetker
1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker
Приготовление:
Смесете ябълковия, лимоновия сок и настърганата кора в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовия сок.
Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и ванилената захар и разбъркайте добре. Желето трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Свалете желето от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.
Още предложения и съвети разгледайте на Oetker.bg