Нужни са ви моркови, лимон, нож и чаша. Остържете кората на морковите с остър нож и ги измийте. Разделете морковите на две части по дължина. Нарежете ги на ивици с широчина около 0,5 см.

Разрежете лимона наполовина. Изстискайте го върху ивиците морков, поставени в чаша.

Сокът едновременно ще ги полее и ще се събере на дъното на чашата, така че може да топвате от моркова при всяка хапка. Ако в чист вид лимоновият сок ви е прекалено концентриран и кисел, може да го разредите с малко вода.

Зеленчуковите солети са подходящи за летни партита, защото освежават и са лека храна. Същевременно са много полезни, защото и морковът, и лимонът са с високо съдържание на витамин С. В морковите се съдържа и бетакаротин, който ще ви помогне да придобиете по-бързо шоколадов загар на плажа.