Печените червени чушки са любима зимнина. Особено вкусна е комбинацията им с чесън и магданоз, когато са подправени с мед и ябълков оцет. Ето как може да си ги приготвите сами:
Необходими продукти
50 бр. червени чушки
½ ч.ч ябълков оцет
½ ч.ч олио
1 с.л. захар
1 с.л. мед
2 с.л. сол
1 глава чесън
1/2 връзка магданоз
15 зърна черен пипер
Начин на приготвяне
Чушките се опичат и се обелват. Изчистват се от семето и се слагат в дълбок съд.
В купа се приготвя маринатата като се смесват олиото, оцетът, захарта, медът, солта и черният пипер. Разбърква се всичко, докато се разтворят съставките. С готовата марината се заливат чушките и се оставят 30 минути.
В буркани се нареждат плътно една до друга чушките като всеки ред се поръсва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Когато всеки буркан се напълни, чушките се заливат с част от маринатата.
Стерилизират се за 8-10 минути, за да се запази хрупкавостта на чушките.