Необходими продукти
1,3 кг бяла риба, нарязана на парчета по 12 см
30 г джинджифил
3 скилидки чесън
750 г лук
250 г домати
¾ ч. л. лют пипер
1 с. л . куркума
1 с. л. сол
1 с. л. оцет
4 с. л .олио
бананови листа, нарязани на квадрати с големина, достатъчна да се завие рибата
тънки (1-2 см) и дълги парчета от банановите листа за връзки
Задушете в олиото скилидките чесън и джинджифила. Добавете лука и го оставете, докато стане бледокафяв. Отстранете от огъня.
В ½ с. л. олио задушете чилито, куркумата; долейте им малко вода. Добавете нарязаните домати, сол и оцет. Оставете, докато омекнат и се смесят добре.
Загрейте банановите листа леко във фурната или над котлона, така че да омекнат. Намажете вътрешната им част с малко олио. Сложете парчетата риба, добавете лука и доматите. Завийте ги и завържете. Ако е нужно, забодете с клечки за зъби, за да е по-устойчиво.
Загрейте в дълбок тиган малко олио, поставете пакетите и похлупете. Когато банановото листо стане леко кафяво, обърнете от другата страна. Същото може да направите и на скара. Сервирайте, докато е горещо.