Сами или в приятелска компания тези разядки са удоволствие за сетивата, особено в края на работния ден, когато релаксираме у дома и се наслаждаваме на живота.
Три здравословни варианта, които специално подбрахме за вас!
#Кои продукти да изберем?!
- сладки картофи
- бадемово масло
- бананови резени
- канела
- авокадо
- сол и черен пипер
- лимонови кори
- риба тон
- майонеза
- червен лук
- дресинг по избор
#Начинът на приготвяне е лесен и бърз.
За да се изпекат тостовете, е нужна тост-скара. Нарежете картофите по дължина, като се стараете резените да не са по-големи от 5 см. Сложете ги в тостера, както се поставят филийките хляб. Печете и от двете страни по около 20 минути, докато се покрият със златист загар.
I вариант: С авокадо
Обелете авокадото и го нарежете на лунички. Поставете върху изпечените картофени резенчета. Поръсете с малко сол, черен пипер и настъргана лимонова кора.
II вариант: С бадемово масло и банан
Намажете изпечената повърхност на картофените филийки с бадемово масло, отгоре наредете кръгчета банан и поръсете с щипка канела.
III вариант: С риба тон
Разбъркайте 1 с.л. майонеза с 1 с.л. наслада, 1 с.л. нарязан на кубчета червен лук, 1 с.л. дресинг и малко риба тон от консерва. С така получената разядка покрийте всяка от изпечените картофени филийки. И готово!