Обогатена с вкуса на гроздето, тази салата се превръща в изящно сочно блюдо, събрало сякаш в себе цялото благоухание на есента.
Продукти за 4 порции:
600 г червено цвекло
6 с.л. зехтин
150 г бяло грозде без семки
100 г орехови ядки
1 люта чушка
4 листа маруля
1 вр. кресон
½ гл. бяла ряпа
6 с.л. балсамов оцет
сол
черен пипер
захар
Приготвяне:
Обелете и настържете на едро червеното цвекло. Подправете го с ½ ч.л. сол, 2 с.л. зехтин и разбъркайте. Оставете го да се маринова за около 1 час. Измийте гроздето и нарежете зрънцата на половинки, натрошете на едро ореховите ядки, нарежете лютата чушка на пръстенчета и отстранете семките. Оформете ряпата на дълги тънки ивички.
Направете дресинг от 4 с.л. зехтин, малко сол, черен пипер и захар. Овкусете с него червеното цвекло, лютата чушка, марулата, кресона, гроздето и ряпата. Оставете блюдото за малко настрани, докато съставките поемат дресинга и сервирайте.
За да подсилите сладко-пикантния чар на блюдото, може да добавите няколко кубчета (синьо) сирене.
Плодова салата с вкус на есен и лято >>
Зелена салата със смокини и сирене бри >>
Салата с риба тон, макарони и броколи >>
Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...