Няма нищо по-хубаво от ръчно направен подарък. А когато той е от шоколад, говорим за наистина страхотен дар. Направо любов! Ето как можете да направите бели трюфели, с които да зарадвате любим човек на Св. Валентин.

Продукти:
1 ч.ч. бял шоколад
1/2 ч.ч. готварска сметана
1 с.л. царевичен сироп
1/2 с.л. масло (безсолно)
1 кг. бял шоколад

Приготвяне:
За шоколадовия ганаш – сложете една чаша бял шоколад в купичка и оставете настрана. В малка тенджера сложете сметаната и сиропа. На среден огън бъркайте, докато се сгъсти. С тази смес залейте шоколада и изчакайте две минути. Разбъркайте бавно, докато се хомогенизира. Поставете термометър в центъра на сместа. Когато се охлади до 35 градуса, добавете маслото и разбъркайте. Оставете ганаша да се втвърди малко, след което направете 30 бонбона и ги оставете да престоят една нощ.

Потопете с вилица всеки бонбон в разтопен бял шоколад. При изваждането изчакайте излишната заливка да се изтече обратно в купичката. По желание след половин час можете да направите второ потапяне, за да получите по-дебела обвивка.

Също така можете да посипете бонбоните с кокосови стърготини.