Продукти:
2 средно големи тикви
3 моркова
1 пилешки бульон
8 с. л. сметана за готвене
1 глава лук
кориандър
сол
олио
масло
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
В тенджера задушете лука с малко олио. Добавете морковите, нарязани на малки кубчета.
Едната тиква изчистете, обелете и нарежете на средни кубчета. Поставете и нея в тенджетата и налейте 1 литър вода, в която е разтворен пилешкия бульон. Овкусете със сол и оставете да ври до сваряването на тиквата. Когато съставките омекнат, отдръпнете от огъня, за да изстине.
Когато изстине, пасирайте до получаването на мека каша. Към нея добавете черен пипер, кориандър, около 30 г масло и сметаната. Разбъркайте добре и поставете на котлона да се затопли без да кипва.
За по-ефектно сервиране на вашата ароматна супа, използвайте втората тиква - измийте я, изрежете й капачето и издълбайте семките и сърцевината. В нея изсипете готовата супа, гарнирайте с малко сметана и нарязан магданоз. Поднесете на масата, за да могат всички да си сипват с удоволствие от новата тенджера!

И супата се е сгушила на топло в тиквата... Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg
-
17 септември: Голям празник - на вярата, надеждата, любовта и мъдростта! (СНИМКИ)
-
Робърт Редфорд и още шест мъже, които се разведоха след дълги години брак (ВИДЕО)
-
Робърт Редфорд почина на 89 – кои жени обичаше повече от себе си (СНИМКИ)
-
Керана претърпя неочакван инцидент - но не слиза от сцената (ВИДЕО)
-
Агата Кристи ~ Със сигурност за всичко, което обичаме, трябва да платим някаква цена
-
Робърт Редфорд и още шест мъже, които се разведоха след дълги години брак (ВИДЕО)
-
Колко от дрехите в гардероба си наистина носим - отговорът ще ви изненада (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
17 септември: Голям празник - на вярата, надеждата, любовта и мъдростта! (СНИМКИ)
-
Какво включва модерната баня?
-
SoAlive Music Conference & Festival 2025 идва с третото си издание в София между 14 и 17 октомври
-
За 30-годишния юбилей А1 раздава 333 предметни награди в „Колелото на съдбата“, сред които 3 автомобила
-
DiKa представя новата си колекция Есен/Зима 2025–2026: Мода за жената, която не се съобразява със сезоните