Банички с гъби и орехи

Продукти за 6 банички:

400 г готово бутер тесто
150 г орехи
20 г масло
2 с.л. сметана
300 г печурки, нарязани
1 скилидка счукан чесън
½ ч.л. сухи зелени подправки
1 жълтък, разбит с 1 ч.л. вода
1 с.л. сусам

Приготвяне:

Разтопете маслото в тигана, добавете 1 с.л. сметана, гъбите, чесъна и зелените подправки. Задушете за 6-7 минути, докато гъбите омекнат, а течността се изпари. Прехвърлете гъбите в отделна чиния. Поръсете ги с останалата сметана и посолете. Изсипете орехите и разбъркайте.

Развийте тестото внимателно, след което го нарежете на 6 квадрата. Леко намажете краищата с малко от разбития с вода жълтък. Поставете плънката от едната страна по диагонал и прегънете тестото, за да се получи триъгълник. Натиснете краищата, за да се запечатат плътно. Намажете баничките с разбито яйце и поръсете със сусам. Направете прорез отгоре, за да излиза парата.
Прехвърлете баничките в тавичка и печете 15 минути, докато бухнат и леко се зачервят.