Звезден сладкиш с боровинково сладко

Продукти:
За тестото:
2 ½  ч.ч. брашно
½ ч.л. сол
2 с.л. брашно
225 г масло
За плънката:
1 1/2  ч.ч. сладко от боровинки
1 ч.л. лимонов сок
1-2 ч.л. нишесте

Приготвяне:
Нарежете на кубчета студеното масло. Разбъркайте го с брашно, докато се получат трохи. Добавете яйцето и около ½ ч.ч. студена вода и замесете тестото. Оставете в хладилник за ½ час. Разделете тестото на две неравни части. По-голямата разточете и сложете във форма с диаметър 23 см. Надупчете с вилица. Разточете по-малката част и с помощта на формички за сладки изрежете звездички от тестото. Намажете основата със сладко от боровинки, напръскайте с лимонов сок и поръсете с нишесте. Отгоре наредете звездичките от тесто. Печете в загрята до 180 градуса фурна до златисто. След изваждане от фурната оставете да изстине. Оставете сладкиша да престои няколко часа преди нарязване, за да не се разтече плънката.

Снимка: cosmocookie.blogspot.com