Шоколадов кейк с бадеми и портокал

Продукти:

1-2 портокала
110 г тъмен шоколад
150 г бадеми на люспи
60 г бисквити с овесени ядки
120 г краве масло
130 г захар
4 яйца
3 с.л. неподсладено какао
бадеми за украса
бял шоколад или кокосови стърготини

Приготвяне:
Нарежете на малки парченца шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете го да се охлади. Междувременно разбийте в блендер бадемите и бисквитите. Намажете с разтопено масло форма за печене с падащи стени и приберете в хладилника за 15-20 минути. Разбийте захарта и маслото до пухкавост. Добавете портокаловата кора и яйцата едно по едно. Добавете сухата смес от бадеми и бисквити и разбъркайте добре. Накрая сложете охладения шоколад и изсипете в студената форма за печене. Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна около 35 минути. Охладете за няколко минути и пренесете в плато за сервиране. Поръсете с какао. Украсете с люспите от бадеми. Отгоре настържете бял шоколад или поръсете с кокосови стърготини. Около кейка наредете парченцата обелен портокал и поднесете.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos