#Пияна динена салата

Името си салатата получава от маринатата, която съдържа водка и малинов ликьор. Тази красива и лесна за приготвяне плодова динена феерия е идеална за горещите дни.

Продуктите за 6-8 порции са...

½ червена диня
½ жълта диня
1 ч.ч. пресен лимонов сок
2/3 ч.ч. захар
½ ч.ч. водка
1/3 ч.ч. малинов ликьор
щипка морска сол
1 с.л. нарязан пресен джоджен и/или стръкчета мента

Следвайте тези лесни и ароматни стъпки

С помощта на кръгла лъжичка отделете дини топки от двата вида диня и ги поставете в голяма салатена купа. Ако разполагате с такива лъжички в различни размери още по-добре. В отделна купа смесете лимоновия сок лимонов сок със захарта, водката, малиновия ликьор и солта. Така получената лимоново-алкохолна смес полейте върху динените топки. Разбъркайте внимателно и оставете в хладилника за 1 до 2 часа. Извадете и поръсете със ситно нарязан пресен джоджен. Сервирайте веднага с помощта на решетъчна лъжица.

#Богата плодова салата с пъпеш и моцарела>>

#Богата плодова салата с пъпеш и моцарела

 

Продуктите за 8-10 порции са...
3 ч.ч. обелени, едро нарязани пресни праскови
100-150 г пресни малки топки моцарела, нарязани на половина
3 с.л. нарязан пресен босилек
¾ ч.ч. лимонов дресинг с макови семена
4 ч.ч. нарязана на кубчета диня
4 ч.ч. нарязан на кубчета пъпеш
3 ч.ч. нарязани пресни ягоди
2 ч.ч. зърна бяло грозде без семки, нарязани на половина
За гарнитура: пресни малини и листа от мента

Как да я приготвим

Прасковите, моцарелата и босилека смесете с ¼ ч.ч. от лимоновия дресинг с макови семена. Наредете на пластове динята, прасковената смес, пъпеша, ягодите и гроздето в голяма купа или висока чаша. Сервирайте веднага или изстудете в хладилник за няколко часа. Полейте отгоре с останалия дресинг точно преди сервиране. Гарнирайте с малини и мента.

#Плодова салата с авокадо>>