Насладете се на есенното обаяние, скрито в тези леки и нежни десерти без топлинна обработка, които подбрахме за вас:

Пълнени смокини с крем от портокал и анасон

Снимка: Thinkstock

Продукти:
16 смокини (може и сушени)
115 г крема сирене (със стайна температура)
1 с.л. пресен портокалов сок
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ½ ч.л. мед
½ ч.л. счукано анасоново семе

Приготвяне:
Отрежете дръжките на смокините, направете Х-образен разрез и внимателно разтворете плода. Разбийте в купа сиренето, портокаловия сок и кората, меда и анасоновото семе до кремообразна смес. Напълнете смокините с лъжица. Може да украсите с плод по желание и листенце мента. Преди консумация оставете в хладилник за един час.