Агнешкото месо е изключително препоръчително за всяка дама, която се бои от трупането на килограми. Спокойно, момичета! Агнешкото не е тлъсто, то е богато на протеини, цинк и витамини от група В, източник е на желязо, калий и фосфор. Приготвено в компанията на задушени зеленчуци, като моркови, картофи, тиквички и патладжан,  на розмарин, ухаещ на блаженство, на джоджен, салвия или босилек, на кора от лимон или портокал, и поръсено с орехови ядки, ястието с агнешко се превръща в непреодолимо изкушение за всеки гастроном, в шедьоври на кулинарното изкуство!

Котлети с кашкавал

Продукти:
1 кг агнешки котлети
250 г кашкавал
4 яйца
галета
125 г масло
олио
черен пипер
сол

Приготвяне:
Начукайте котлетите, поръсете ги със сол и черен пипер. Оставете ги 2 часа в хладилник, за да поемат аромата. Като ги извадите, ги намажете с разтопено масло, оваляйте ги във фино настъргания кашкавал, после в разбитите яйца, отново в кашкавала и накрая в галета. Изпържете ги в дълбок тиган в обилно количество загрято олио. Може да ги гарнирате със задушени картофи и/или голяма зелена салата.