Пълнена с ябълки пуйка със сос

Продукти:
1 пуйка
3 кисели ябълки
1 глава лук
2 ч.л. брашно
100 мл пилешки бульон
сол
подправки - черен пипер, естрагон, канела

Приготвяне:
Измийте пуйката и я осолете добре от двете страни. Поръсете я и с част от останалите подправки. Напълнете я с нарязаните на парченца предварително обелени ябълки. Главата лук нарежете на четвъртинки. Добавете и тях към ябълките. Прободете пуйката на няколко места с вилица. В голяма тава налейте 200 мл вода с малко сол и сложете в нея пуйката с гърба нагоре. Пече 1 час във фурната, като периодично поливате със соса от печенето.

След това обърнете пуйката и печете още 1 час. Отново поливайте със соса от печенето през 15 минути. След като пуйката се покрие с изкусителна златиста коричка, я извадете от фурната, а сосът от печенето излейте в купичка и го варете 2 минути, като постепенно към него добавяте бульона и брашното. Овкусете го с останалата част от подправките. Разбъркайте, докато се сгъсти и се образува гладка каша. Сервирайте с варено брюкселско зеле или пикантни печени картофи.