Салата с ориз и ананас по тайландски

Продукти за 4 порции:
300 г ориз басмати
1 голяма червена чушка
1 малък ананас
100 г бейби спанак
2 глави червен лук
1 люта чушка
½ връзка кориандър
300 г кисело мляко
100 г заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода според указанията на опаковката. Червената чушка и ананаса нарежете на малки парчета, а лука и лютата чушка – на тънки ивици. Изцедете сока на лайма и направете дресинг, като го смесите с киселото мляко, сметаната и нарязания на ситно кориандър. Овкусете със сол и черен пипер. Отцедете ориза и го разбъркайте с червената чушка, ананаса, лука и лютата чушка. Разбъркайте съставките с дресинга и накрая внимателно добавете листенцата спанак.