Палачинкови хапки с пушена сьомга

Продукти за 6 порции:
200 г тънки парченца пушена сьомга
За палачинките:
4 с.л. брашно
½ ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 с.л. краве масло
За плънката:
200 г топено сирене
бялата част на 2 стръка пресен чесън
по 2 с.л. ситно нарязани магданоз и копър
1 с.л. настъргана кора от 1 лимон
1 с.л. лимонов сок
сол и челен пипер на вкус

Приготвяне:
Смесете млякото с брашното и добавете разбитите яйца. Разтопете маслото, охладете и го добавете в сместа. От полученото тесто изпечете 2 големи тънки палачинки и оставете да изстинат.
Намачкайте сиренето с вилица, смесете с чесъна, магданоза и копъра, добавете кората и сока на лимона, подправете със сол и черен пипер. Върху палачинките на равен слой намажете от плънката, отгоре сложете равномерно парчета сьомга, като оставите сиренето в единия край без сьомга върху него. Завийте палачинките на рула, така че свободният край плътно да обхване и залепи рулото. Вийте ги в хартия, плътно завивайки краищата, сложете в хладилника за 2 часа и после разрежете на хапки с дебелина ок. 2 см.

Снимка: bcgoodfood.com