Салата с киноа, зеле и халуми
Продукти:
1 ч.ч. киноа
100 г савойско зеле
копър
зелен лук
няколко резена запечено халуми
4-5 малки моркова
Приготвяне:
Сварете киноата, охладете и пресипете в купа за обяд. Отгоре добавете нарязаното савойско зеле, смесено с малко копър и зелен лук. Добевете няколко резена запечено халуми и задушените морковчета. Подправете с винегрет от зехтин, лимон и горчица.
Салата с нахут, спанак и домати
Продукти:
200 г сварен нахут
3-4 домата
½ малка глава червен лук
1 сварен картоф
1 шепа бейби спанак
сол зехтин
лимонов сок (балсамов оцет)
Приготвяне:
Отцедете сварения нахут, смесете го с доматите, червения лук и картофа, нарязан на кубчета. Добавете шепа леко задушен бейби спанак и разбъркайте. Подправете със сол и зехтин. По желание добавете лимонов сок или балсамов оцет.