Суров малинов кейк
Продукти:
За основата:
½ ч.ч. бадеми
2 с.л. кокосова сметана
фурми
За крема:
½ ч.ч. кашу, предварително накиснато за 1-2 часа
1/3 ч.ч. кокосови стърготини
3 с.л. кокосова сметана
½ ч.ч. малини
агаве или фурми
Приготвяне:
Бадемите, кокосовата сметана и фурмите сипете в блендер до получаване на тесто. Разстелете тестото върху дъното на тава. Съставките за крема смесете в блендера до получаване на гъста кремообразна смес. Покрийте тестото с получения малинов крем и поставете сладкиша във фризер за 1 час.
Сурови веган мъфини с череши
Продукти:
За блата:
3 бр. пресни фурми
50 г орехи
щипка джинджифил
За основата:
100 г кашу, предварително накиснато за няколко часа
За топинга:
боровинки
2 обелени фурми
Приготвяне:
Сложете в блендера орехите и фурмите до получаване на тесто, което да разпределите на дъното на формичката. Смелете кашуто в блендера. Вземете част от него и оормете топче, което използвайте, за да образувате втори пласт, като притискате добре с пръсти. Поставете мъфините в хладилник за 30 минути. Преди да поднесете, направете топинга, като намачкате черешите и фурмите. Украсете с боровинки или друг плод по желание.