Шоколадово-бананов крем

Продукти 4 порции:
2 банана
100 г натурален шоколад
50 мл портокалов сок
3 с.л. захар

Приготвяне:
Обелете и нарежете бананите на парченца. Сложете ги в миксер с портокаловия сок и захарта и пасирайте. Прехвърлете в тенджерка, варете 5 минути при постоянно разбъркване. Дръпнете от огъня и добавете начупения на парченца шоколад. Разбъркайте, за да се разтопи шоколадът. Разпределете по чашки и охладете преди сервиране.

Thinkstock/Guliver Photos

Панирани банани с мед

Продукти за 8 броя:
4 банана
3 с.л. брашно
2 с.л. нишесте
¾ ч.ч. вода
1 белтък
1 ч.л. зехтин
олио
1 ч.л. пудра захар
½ ч.ч. мед
сокът на 1 лимон

Приготвяне:
Смесете брашното и нишестето, разредете с водата, добавете белтъка и зехтина. Разбъркайте до получаването на еднородно течно тесто. Обелете бананите и разрежете всеки на четири. Оваляйте ги в тестото и ги изпържете в загрято олио до златисто. Прехвърлете на салфетка да попие излишната мазнина. В тенджера смесете меда и лимоновия сок, леко загрейте на слаб огън. Полейте бананите с медения сос и поръсете с пудра захар.

Thinkstock/Guliver Photos