Свикнали сме да ядем картофеното пюре с какво ли не, но най-добре върви с кафе. Важното е да бъде приготвено майсторски, твърди д-р Себастиан Анърт от Кеймбридж, заел се да изследва необичайни съчетания на храни.
Британският физик установил, че комбинираните продукти в западната кухня обикновено имат еднакви ароматни молекули, които се допълват и задълбочават.
"Първо направих пюре с кафе с мляко и беше ужасно. Почувствах се реабилитиран години по-късно, когато в отличен от “Мишлен” парижки ресторант ми сервираха десерт с кафе и картофи, който беше невероятен. Важно е как е приготвен", споделя Анърт.
Предлагаме ви семпла рецепта, която да опитате - печено говеждо месо, картофено пюре и... кафе. Насладете се и споделете в коментарите дали ви е харесало!