Нищо няма да ви помогне да обзаведете така бързо и безпроблемно дома си, както новото мобилно приложение IKEA Place на шведския мебелен гигант.

Приложението разчита на възможностите за добавена реалност (AR), които новият iPhone 8 ще предлага на потребителите. Това е все едно да имате любимия каталог на ИКЕА не само за разглеждане, но и за моментално "обзавеждане" на дома през дисплея на смартфона.

Просто е - сканирате помещението, който искате да обзаведете с нови мебели, избирате сред над 2000 модела (кресла, маси, дивани и прочее) от менюто на приложението и ги поставяте на желаното място в интериора.

Точно затова приложението се казва Place - просто ги поставяте там, където желаете, като софтуерът автоматично изчислява размера им спрямо обема на пространството, за да избегнете трудностите с вземането на размерите. А още по-добрата новина е, че можете да ги въртите в различни посоки, за да сте сигурни, че наистина ви харесва как изглеждат поставени точно там.

Новото мобилно приложение вече е налично в американския App Store, като изисква последната версия на операционната система iOS 11. Вижте повече от следващото видео на ИКЕА в YouTube: