Ако някога сте се влюбвали в чифт обувки и сте ги купували, независимо от факта, че са ви съвсем леко малки, то тогава тази статия е тъкмо за вас. Вероятно сте се чудили как да ги разширите, без да им навредите. Особено, когато всъщност са вашият размер.

Разходки вкъщи

Един от най-лесните начини да разтегнете обувките, които не са ви съвсем по мярка, е да ги разходите из къщи. Дори и да не са ви удобни, ако ги носите, докато сте на компютъра, докато чистите с прахосмукачката или докато си почивате на дивана, ще им помогнете да се разтегнат. Ако е възможно - обуйте не един, а два и дори повече чифта чорапи.

Дълбоко замразена мода

Този метод е гениален - вземете найлонови торбички с "цип", напълнете ги наполовина с вода, проверете дали не са пробити някъде, закопчайте и след това ги напъхайте в обувките си. В зависимост от това дали ви убиват на пръстите, на ширина или дължина, сложете торбичките на проблемните места. Ако искате да ги закрепите здраво, използвайте гумени ластици. След това сложете обувките си във фризера - нужно им е достатъчно време, за да замръзне водата. Спомнете си часовете по химия - когато водата замръзне, тя се разширява, а с нея и торбичките в обувките ви. Можете след това да извадите леда директно с торбичките или да изчакате водата да се размрази. Веднага след тази процедура трябва да ги обуете и да ги носите известно време. Възможно е красивите ви обувки да са доста студени, затова - сложете си чорапи.

Магията на сешоара

Обратно към първия съвет - обуйте няколко чифта чорапи и използвайте сешоара. Включете горещата струя, но не духайте директно и постоянно върху обувката, важно е да движите сешоара. След като се загреят, размърдайте пръсти и разтягайте стъпалото си, за да подпомогнете процеса. Когато се охладят, обуйте ги без чорапи. Ако отново не са ви удобни, повторете процеса.

Натъпкайте ги с вестници

Дали ще изберете мокри вестници, с които да напълните обувките, парцали или нещо друго - важно е да ги оставите за една нощ. После ще е необходимо време за изсъхване, но какво пък. Важното е да можете да ги носите все някога, нали така?