Защото споделеният чужд опит е и личен. И защото лошият е най-добрият учител. 

#Никога не пускайте мартонките си за тичане в сушилня.
Веднъж може и да оцелеят. И понеже това не е достатъчно, въпросните маратонки се подлагат и на втора процедура след следващото пране. При нея няма да оцелеят. Гарантираме ви. В най-добрия случай ще станат с около номер-два по-малки. В най-лошия - ще станат с три-четири номера по-малки, ще се разлепят, част от гумата ще се стопи. В случай, че някак успеете да ги залепите и да ги обуете, ще разберете как точно работи компресирането. И как след много продължителна болка в крайна сметка спираш да усещаш каквото и да е. 

#Никога не перете нова оранжева рокля с други дрехи.
Дори и с подобни цветове. Вероятността да се окажете с нов гардероб на оранжеви петна, които никак не са арт, е твърде голяма, за да си струва рискът. 

#Когато си боядисате прането, никога не го оставяйте да изсъхне, а го пуснете веднага повторно.
Така спасих дрехите с оранжевите петна. Но го научих по лош начин, след като съсипахме любимия си бял топ.

#Никога не търкайте петно от любимите си дънки с мокра кърпичка.
Освен ако не искате да станат на бели точки. Или по-скоро голямо безформено петно.

#Ако по време на прането сте решили да добавите още някоя дреха в пералнята, никога не разчитайте само на бутона за прекъсване на програмата.
Задължително изчакайте пералнята да стигне до такава степен на програмата, в която изцежда водата. Не е достатъчно само да я изключиш от копчето и да отвориш вратата. #горчивопит

#Проверявайте джобовете преди да пуснете пералня.
За салфетки най-вече. Не е приятно.

#Никога не пускайте светлозелен панталон с бяло пране.
Не, че резедавият цвят не е приятен, но бялата жилетка си беше хубава. В случай, че сглупите, пуснете дрехите на 60 градуса и се надявайте да не станат с детски размери. В случай, че имате малка дъщеря, дефектът може да се превърне в ефект.