Не всички хранителни продукти могат да бъдат съхранявани в хладилника и по този начин да запазят вкусовите си качества за по-дълго време. Някои храни и вещи от всекидневието ни не само няма да бъдат съхранени, ако ги сложите на студено, но е напълно възможно да загубят полезните си свойства, качества и вкус. Вижте какво не трябва да слагате в хладилника.
Какво не трябва да замразявате никога - 10 неща, на които мястото им не е в хладилника
Картофи, хляб, лук и още 7 неща. Вижте целия списък
07 Февруари 2018
-
Снимка: istockphoto.com
-
Ниската температура в хладилника действа изключително неблагоприятно на картофите. Спокойно можете да ги съхранявате в хартиен плик в шкафа. Ако използвате найлонова торба - убедете се, че не сте я затворили плътно и картофите могат да дишат.
-
Лютивите сосове не се нуждаят от ниски температури, за да запазят вкусовите си качества. Извън хладилник годността им е 3 години.
-
В хладилника хлябът бързо изсъхва. На стайна температура той може да се съхранява до 4 дни.
-
И лукът не обича хладилници. Дръжте го в оригиналната му мрежичка или в друга, в която може да диша.Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
-
Не че сте се засилили да пъхнете батериите в хладилника, но съвсем информативно отбелязваме, че много високите или много ниските температури могат да повредят батериите.
-
Както при лука, така и чесънът обича нормална температура и проветривост. Съхраняван в шкафа, той може да запази качествата и вкуса си до 2 месеца.Снимка: iStock
-
Ниските температури не прощават и на доматите. Когато са добре узрели, те могат да издържат 3 дни на стайна температура извън найлонови торби.Снимка: iStock
-
Влагата в хладилника лесно може да увреди кафето - както това на зърна, така и смляното.
-
Лаковете за нокти също не обичат екстремно ниски или високи температури.
-
Тиквите също не обичат да разглеждат хладилните отвътре. Извън тях могат да издържат повече от месец.
11 снимки