Спонсориран материал

Извънредното положение ни даде достатъчно време да починем, да помислим върху живота, да пренаредим гардероба си и да го сменим с летния. Идва ред на почистването. Сигурни сме, че чакате пролетните дъждове да отминат, за да измиете прозорците, а какво ще кажете за дограмата? А за первазите?

Антрето
Визитната картичка на всеки дом също се нуждае от почистване. Шкафовете за обувки, гардероба, огледалото не са местата, които често се почивстват. Добре е да се грижите и за тях поне 2 пъти в годината. Избършете с подходящ препарат повърхностите.

Един основен съвет: Може да използвате едно средство за няколко повърхности, така че дезинфекцията да бъде максимално ефективна. За отличен резултат се уверете, че имате препарат на основата на хлор. Освен за пода, може да почистите с него фаянс и дограма. За по-лесно и удобно разтворете няколко капки в пулверизатор с вода. Напръскайте няколко пъти върху повърхността, която искате да почистите и забършете с влажна кърпа.

Снимка: iStock

Препаратите на хлорна основа като Domestos убиват всички познати вируси и бактерии. Дезинфекцирайте поне веднъж дневно с тях, за да сте спокойни за чистотата във вашия дом.

Прозорците и дограмата

Измийте прозорците, за може да видите каква красива пролет е разцъфнала навън. Не пренебрегвайте и дограмата. По нея често се наслоява неочаквано количество мръсотия – особено по външната част. Не забравяйте и за дръжките, с които отваряте прозорците и вратите. Те също са често експлоатирани и се нуждаят от почистване и дезинфекция.

Снимка: iStock

Первазите

Едно от неподозираните места, които често пренебрегваме заради малките му размери и по което се събира изключително много прах, са именно первазите. Не забравяйте да ги почистите. Ще се учудите колко мръсотия се крие по тях.

Интериорните врати

Не забравяйте добре да почистите и ръба отгоре – там се събира най-много прах. Дръжките също са ключов момент, както и около тях – това са най-замърсените повърхности от вратите. Важно е да ги дезинфекцираме, все пак това са места, които докосваме ежедневно.

Хладилникът

Един от най-използваните уреди у дома. Затова той се нуждае от щателно почистване няколко пъти в годината. Изберете момент, в който в него има по-малко количество храна от обичайното, за да не се развали. Извадете я и дезинфекцирайте повърхностите, рафтовете и дръжката. Не пропускайте диспенсъра, ако имате такъв – задължително измийте и отвътре.

Още съвети за успешно почистване на дома: