Здравословно решение срещу замърсяването на въздуха, пестене на електроенергия и пари, уют, тишина и комфорт, здраве -  качествата на инверторните климатици.  

Що е то инверторен климатик?  

Климатиците от инверторен тип се характеризират с използването на инверторна верига. Какво означава това? Идеята и задачата на инверторната верига е да преобразува променливия ток в постоянен. А постоянният ток, от своя страна, за разлика от променливия, позволява контролиране и регулиране. Всичко това дава възможност инверторните климатици да осъществяват плавна промяна в работата на компресора и оттам – плавно охлаждане и отопление. Именно тази уникална технология превръща инверторните климатици в много по-мощни и същевременно – икономични и безшумни в сравнение с обикновените климатици. 

Естествено има и други ползи от използването на инверторен климатик: 

Икономия на електроенергия

Инверторните климатици консумират по-малко електроенергия. Това се обяснява с факта, че при доближаване и достигане до желаната температура, зададена от потребителя, компресорът превключва в режим на работа на ниска мощност, за да поддържа температурата в оптимални граници. Изчисленията показват, че работната моментна мощност е винаги приблизително наполовина при достигане на желаната температура. По този начин консумацията на електроенергия се намалява до, забележете - цели 65% спрямо обикновените климатици!

Дълъг живот на компресора

Инверторните климатици не губят по никакъв начин своята ефективност с течение на времето. Икономията на електроенергия, чиято специфика ви описахме по-горе, удължава живота на компресора, тъй като елиминира честото включване и изключване. Климатикът просто намалява мощността си и поддържа желаната температура. Поради непрестанната му работа, той замръзва много по-рядко, износва се в пъти по-бавно и работи много по-тихо в сравнение с конвенционалния климатик. Това му качество гарантира ефективна работа дори след десет години. Т.е. дори и тогава инверторът ще работи по същия ефективен начин, както в самото начало. 

Бързо охлаждане и отопление

Инверторните климатици разполагат и с „мощен режим“, който позволява по-бърза температурна промяна дори на големи помещения. За сравнение, неинверторният климатик работи в охлаждащ режим до температури 8-12 градуса, а инверторът поддържа стайна температура. Друго предимство на инверторния пред обикновения климатик е външната температура, при която може да работи външното тяло. Освен това инверторният климатик може да работи на отопление при отрицателни външни температури до -20° С. Това е трудно достижимо за обикновения климатик.

Перфектна грижа за здравето

Инверторнитe климатици се справят със замърсяването на въздуха в помещенията и унищожават всички миризми, вируси, бактерии и плесени, които се съдържат в него. Благодарение на иновативните си филтри, те имат уникалното свойство да пречистват въздушния поток от праха и така да осигуряват на обитателите почти 100-процентов чист и свеж въздух. Ето защо инсталирането им в дома дава възможност за един по-здравословен начин на живот на цялото семейство, а в офиса – за една по-здравословна работна среда.