Villa Les Cèdres (Вилата с кедрите) - най-скъпата вила в света, вече има нов собственик - украинският олигарх Ринат Ахметов. Тя бе купена за 200 милиона евро. Вилата е разположена буквално на ръба на Лазурния бряг, Франция, и е на 187 години. Френското шато е било притежание на крал Леополд II и се простира на площ от 18 000 квадратни метра. 

Разполага с 14 спални и басейн с олимпийски размери. Всекидневната на приземния етаж напомня с много детайли за бившите собственици на дома, особено за крал Леополд II. По стените има портрети на неговата прословута любовница Бланш Делакруа, бивша кабаретна танцьорка. Има множество огромни камини, изработени от мрамор, дърво и камък. 

През 1924 г., 15 години след смъртта на крал Леополд II, Villa Les Cèdres е придобита от семейство Marnier-Lapostolle - индустриалци, най-известни с производството на ликьор с марка Grand Marnier, който е смес от коняк и троен сек. В продължение на 80 години семейството култивира екзотичните растения. Според главния градинар и природозащитник Марк Тейсиер, в овощните градини в близост до дома семейството е отглеждало именно горчивите портокали, използвани за овкусяване на Grand Marnier.

Спалнята на горния етаж е със старомодният интериор. Но най-вероятно новият собственик ще го промени.  

Вилата беше обявена за продажба през 2017 година на цена от 350 милиона евро.