За да избегнем допълнителното емоционално и психическо натоварване е добре да се погрижим за домашната атмосфера. 

#Изкарайте отрицателна енергия през прозореца
Отворете широко всички прозорци и врати. С интензивно ръкомахане на ръцете или с метла пропъдите лошата енергия извън дома си. Проветрявайте дома си редовно и навсякъде.

#Поставете късчета черен турмалин из различни ъгълчета на целия ви дом
Черните турмалинови кристали имат уникалната способност да поглъщат негативната енергия.

Снимка: istockphoto.com

Поставянето им в дома създава покой и плавно течение на енергийните полета. Под тяхно влияние човек става по-малко раздразнителен, по-спокоен и с по-благ характер.

#Стайните растения или малките букети пречистват енергията
Стайните растения са лесен начин да пречистите и запазите енергията в дома си чиста. Те имат свойството да поглъщат отрицателните енергийни частици, да пречистват въздуха и да освежават атмосферата наоколо. Поставете лавандула, евкалипт и/или бял градински чай. Хризантемите, славещи се с мощната си и пречистваща сила са също вариант. Погрижете се и за изсъхналите растения. Изхвърлете увехналите и умиращи такива, тъй като, реално погледнато, те вече не са живи и не се отразяват благотворно на енергията в жилището.

#Ароматни свещи или спрейове за въздух освежават атмосферата
Ароматизирайте дома със свещи, прикадете с тамян или напръскайте стаите със спрей от етерично масло. Градински чай, роза, тамян, пачули са сред уханията, притежаващи свойството да прочистват въздуха и да зареждат атмосферата с позитивна енергия. Ароматът им подобрява настроението и влива жизнена енергия у всеки, вдишал от него.

#Променете разположението на мебелите и на вещите в дома си
Разместете мебелите, променете разположението им един спрямо друг, както и местата на различни вещи от дома ви. Промяната задейства енергийните пластове на дома ви и помага на негативната енергия да си отиде. Създайте хармония, подредете и приберете вещите, които до момента са били разпръснати или разхвърляни из различни части на дома ви. Прибраният и чист дом ще помогне и на съзнанието ви да се прочисти и освободи от натрупаните негативни мисли и емоции.