Всички знаем, че намирането на перфектното жилище под наем е истинско предизвикателство – ако цената ви устройва, то на интериора и обзавеждането все нещо му куца, както и обратното – ако квартирата изглежда добре, то наемът е безбожно висок. Много често в подобни ситуации преглъщаме някои несгоди и се нанасяме в чужд дом, който не ни устройва напълно.

Как обаче да направим, така че да се чувстваме добре в жилището под наем, без да правим основен ремонт? Ето няколко идеи от нас:

Пребоядисайте стените

Снимка: istockphoto.com

Понякога новият цвят на стените е всичко, от което се нуждае, за да изглежда жилището по-свежо, чисто и подредено, независимо дали сте под наем или не. Усилията, които трябва да положите не са малки, но пък крайната цена за кофа латекс и найлони за облепване, пасват на всеки джоб.

Покрийте старите мебели

Снимка: istockphoto.com

В България често срещана гледка дори и в ремонтирани и представяни като луксозни жилища под наем са мебелите от соца – дивани, канапета, маси, столове. Стига да са удобни, това че са „ретро“ лесно може да скриете с няколко покривки за маса, одеяла и кувертюри.

Скрийте балатумите

Снимка: istockphoto.com

В същата ситуация може да изпаднете и по отношения на подовите настилки. Балатум и мозайка са често срещани подови покрития, които съвременното строителство и обзавеждане вече не използва по простата причина, че има по-лесни за поддръжка и по-лицеприятни от тях. Килим в любима шарка ще свърши чудесна работа, ако искате да прикриете подобни стари настилки.

Сменете завесите

Снимка: istockphoto.com

На пазара на имоти се предлагат жилища със и без завеси. В случай, че попаднете на дом, в който завесите не са по вкуса ви, убедени сме, че хазяите няма да имат нищо против да сложите нови, които ви допадат. Завесите внасят душа и уют във всяка стая, а това, със сигурност, е лесен начин да транформирате жилището.

Декорирайте

Снимка: istockphoto.com

Декоративни стикери за стена, декоративни възглавници, ваза в подходящ цвят, картина – всичко това може да остави вашият почерк в новия дом, без да се налага да правите ремонт и да харчите луди пари.