Златото винаги е било и ще остане благороден метал. Златното на масата създава топлина и придава приятно усещане за елит и класа. Ето как само с няколко дребни на вид неща може да промените цялата визия на масата си в кухнята или трапезарията. 

Лампички като светулки
Малките лампички, които обикновено използваме на Коледа, можем да сложим и на летните си трапези. Представете си вечеря на открито, сред здрача на лятната нощ, и маса, в средата на която е опънат гирлянд от светещи лампички. Ако са по-малки, ще наподобяват светулки, ако са по-големи - звезди. 

Снимка: Pinterest.comКратунки
В миналото тези симпатични плодове с ексцентрична форма са били използвани вместо чаши за вода. Сега се използват основно за декорация. С топлия си жълт цвят в основната част ще придадат уют и топлина на масата. 

Круши и ябълки със спрей
Вземете някой от тези плодове и го напръскайте със златист спрей. Поставете хартия, изрязана във формата на листо отгоре, с името на всеки от гостите ви. Така тейбъл картичките ще имат неповторима визия, а масата ще е отрупана с блясък.

Снимка: Pinterest.com

Цветя и камъни
Съчетайте ярки цветя - лилави хризантеми, червени лалета или розови петунии, с камъни в бяло или жълто. Контрастът ще направи така, че всеки цвят да изпъкне още. 

Снимка: Pinterest.comСлънчеви зайчета
Играта на светлината създава чудесно усещане за лекота. Ако искате закуската или вечерята ви да протече непринудено и игриво, поставете няколко огледала върху и около масата. Нека са обърнати така, че да улавят слънчевите лъчи. Отразената светлина ще създаде чудесни слънчеви петна по стените, масата и лицата на гостите.