Те са най-разпространените растения за украса и за подарък около Коледа и Нова година. Три коледни красавици в саксия, всяка със своя неустоим чар и капризи. Как да се грижите за тях, за да им се радвате по-дълго време. 

Коледна звезда 

Това е едно от най-продаваните цветя по Коледа и един от най-предпочитаните подаръци за приятелки, майки и близки роднини. В САЩ коледната звезда дори си има свой празник. На 12 декември се отбелязва Денят на коледната звезда – защото точно тогава, преди много години Р. Джоел Поинзет я е внесъл за първи път в страната.

С ярките си червени цветове, коледната звезда лесно привлича погледите. Освен в червено, има варианти в жяло, червено с жълти пръски, жълто и бледорозово.Както всяка красавица, коледната звезда е доста капризна. Тя има нужда от много светлина, за да се развива добре. Изберете й мястото в дома си внимателно, защото цветето не обича да бъде местено. Тя не обича климатици и изкуствено осветление. Затова я дръжте близо до прозорец, но не пряко, на умерена температура. Поливайте, като внимавате да не се задържа вода в почвата или в чинийката под саксията.