Ако пролетното почистване в дома ти тепърва предстои, подготвили сме ти жокери с нещата, които не бива да пропускаш, за да те улесним. Ако пък вече е минало, имаме лоша новина – много е вероятно (умишлено) да си забравила почистването на някои елементи в кухнята, които в следващите няколко страници ще се завърнат с МРЪСНА газ в дневния ти ред... защото са много мръсни! 

Отварачки за консерви

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Отваряте консервата и прибирате отварачката обратно в шкафа с кухненските прибори, нали? Това е съвсем нормално, но не е лошо от време на време старателно да почиствате отварачките. Според проучване на здравната организация NSF International, проведено миналата година, отварачките за консерви може да съхраняват опасни бактерии, сред които дори салмонела! В най-добрият случай, тези уреди пренасят соковете от всякакви консерви директно в шкафа ви, което може да доведе до развитието на плесени.

Добре е да си изградите навик да миете консервените отварачки заедно с другите прибори, все едно са вилици, например. Поставяйте ги в миялната машина след всяко използване или измивайте обилно с вода и сапун и няма да имате проблеми.