Етеричните масла са природен продукт, който се добива от различни растения, цветя и дървета. Силният им и насищащ аромат внася положителна енергия, както в помещението, в което се използват, така и действат пречистващо за всеки един от нас. Най-лесният начин да използвате етерични масла у дома е чрез арома лампа, която може да купите почти от всеки магазин. Няколко капки от маслото се поставят в купичката с вода, а отдолу се запалва чаена свещ. 1 час е достатъчен, за да презаредите мислите и дома си с положителни вибрации и да изгоните отрицателните.

Снимка: istockphoto.com

Още една доказана полза от етеричните масла - те отделят фитонциди, които дезинфекцират помещенията, в които се използват по напълно естествен начин, убивайки вирусите и бактериите.

Ето кои са най-мощните етерични масла, които да използвате в своя дом за пречистване:

Масло от лавандула

Снимка: istockphoto.com

Вероятно това е първото етерично масло, за което се сещате, когато става дума за успокоение и релакс. Затова не е никак чудно, че лавандулата може да пречисти дома от негативната енергия. В ароматерапията се използва за лечение на депресия и тъга. Маслото от лавандула ще ви помогне да се почувствате по-спокойни, в хармония със себе си и ще ви помогне да заспите по-лесно.

Масло от лимон

Снимка: istockphoto.com

Етеричното масло от лимон има редица доказани ползи в посока пречистване на мислите. То помага в това да се фокусираме по-лесно и да изчистим съзнанието си. Добра идея е да имаме една опаковка от него у дома.

Масло от кипарис

Снимка: istockphoto.com

Ароматерапията препоръчва кипариса за пречистване на околните енергии. В същото време етеричното масло от растението повишава нивата на вибрациите. Това оказва влияние върху мислите и състоянието ни – ароматът му действа успокояващо и ни кара да се чувстваме сигурни и защитени.

Масло от грейпфрут

Снимка: istockphoto.com

Ароматът на грейпфрут е чудесен начин да облекчите чувството на тревожност, депресия и стрес, които несъмнено водят до натрупване на големи количества негативна енергия у дома. Етеричното масло от грейпфрут може да използвате, за да се фокусирате по-лесно.

Масло от градински чай

Снимка: istockphoto.com


Етеричното масло от градински чай се използва от различни народи в енергийни ритуали и церемонии по пречистване. Вярва се, че ароматът неутрализира енергийното поле на човек и го кара да се освободи от всякакви лоши вибрации.  

Масло от мента

Снимка: istockphoto.com


ЮОще едно мощно етерично масло, което бори успешно напрежението и отрицателните вибрации. Миризмата на мента облекчава безпокойството и стреса и е освежаващ начин да се чувствате по-фокусирани и съредоточени.