1.За вас - успокойте главоболието си


Според клинично изследване в щата Илинойс кофеинът, който по принцип намалява подуването на кръвоносните съдове, може също да понижи интензитета и честотата на главоболията. При група пациенти, подложени на лечение с кофеин, 58% забелязват облекчение на болката. А при друга група, която третирали с комбинация от кофеин и ибупрофен, 70% потвърждават елиминирането на симптомите.

2.За дома - поправете дървените мебели


Сещате ли се за тази малка пукнатина или драскотина, която ще избоде очите ви, всеки път, когато погледнете към дървената си маса или шкаф? Възползвайте се от свойствата на разтворимото кафе. Смесете 2-3 супени лъжици с малко вода, така че да се получи гъста паста. Ако дървото е червеникаво, прибавете няколко капки йод. Сложете малко от пастата върху шпакла или пластмасов нож и го използвайте, за да запълните пукнатината. Изчистете излишното около „раната” с влажна кърпа и оставете да изсъхне.

3.За мобилния ви дом - почистете колата си


За да ухае колата ви на свежест и чистота, сложете пресни кафени зърна в купичка на сигурно място, където няма да паднат. Те ще абсорбират вички силни миризми, на които може да мирише колата – цигарен дим, храна от заведения за бързо хранене и други.

4.За градината – забързайте процеса на компостиране


Ще си спестим разясненията, защото сме убедени, че който има опит в градинарството, знае що е то компостиране. Налейте кафе (същата работа върши и диетичната кола) в почвата, за да увеличите популацията на бактерии и ще помогнете и на почвата, и на торта да се разградят по-бързо.

5.В кухнята – направете си скара от кутия за кафе
Използвайте металната кутия, за да си направите скаричка. Издълбайте няколко дупчици в металното дъно и разрежете среден размер триъгълник отгоре. Обърнете кутията наобратно и пъхнете през триъгълната дупка някакви подпалки – сухи борови иглички например. Запалете с кибритена клечка. След като металното дъно се затопли , може да си опечете някой зеленчук или парче месо.