.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Новият "Цар Лъв" помага на изчезващите диви животни в Африка

LadyZone.bg | преди 19 седмици
Снимка: Forum Film Bulgaria
Дисни не само ще забавлява децата с класическата история "Цар Лъв", но и ги учи на социална ангажираност

Технологичният прогрес в кинопроизводството предоставя възможности за незаменимо преживяване пред големите екрани. Доказателство за това е завръщането на "Цар Лъв", който ще е по-истински от всякога. Героите ще бъдат озвучени от световноизвестни звезди като Бионсе (Нала), Доналд Гроувър (Симба), Джеймс Ърл Джоунс (Муфаса) и др. Но това не е единственото качество на новата анимация. Тя излиза точно 25 години след оригиналната версия на детското филмче. За този период лъвовете в Африка намаляват наполовина. Такава съдба имат и много други диви африкански животни.

Бионсе облече рокля с лъвска глава – промотира новия „Цар лъв“

Дисни вече са дарили повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN). Но решават да създадат собствена кампания "Protect the pride", която помага за защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитания. Това е жизнено важно за африканския вид, защото е изчислено, че по този начин може да се повиши броят им и да се премахне опасността от изчезване.

"Lion King"
Снимка: Forum Film

 

"Цар Лъв" е любимата анимация на поколения. Без значение от възрастта съдбата на героите трогва всеки, застанал пред екрана. Този юли ще излезе версия на класическата анимация, която ще докосне още по-дълбоко сърцата на зрителите. Но освен забавлението, Дисни ни предоставят и възможността да помогнем на изчезващите диви котки. Компанията обявява, че ще дари до 3 млн. долара от печалбите си от продажба на марчъндайз продукти и от организирани активности около премиерата на филма.

Историята на филма няма да се промени, но това не важи за социалната му ангажираност. Преди анимацията беше учител на децата за волята, която трябва да имат, както и за ценностите, които да следват. Но предстоящата лента подтиква към действие за по-добро. 

"Цар Лъв" се завръща по-чаровен от всякогаОчаквайте невероятни визуални ефекти, постигнати с последните тенденции в кинематографичните технологии

Филмът ще излезе в кината на 19 юли като 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX формат. Най-малките също ще могат да видят историята на любимото ни лъвче, защото ще има и дублирана версия.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите