.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

33-годишна жена реши да не ражда деца, защото планетата е застрашена

LadyZone.bg | преди 16 седмици
Снимка: istockphoto.com
Одобрявате ли решението на Блайт Пепино?

Цвета Макгрегър („Преди обед“, bTV) разговаря с 33-годишната британка Блайт Пепино, която освен певица и композитор е и основател на Birthstrike – движение на хората, решили да нямат биологични деца заради климатичните промени.

„Миналата година си дадох сметка колко застрашена е планетата. Включих се в движението Бунт срещу унищожението. Реших да не раждам, защото, когато къщата ти гори, не бива да има деца в нея.

Разбира се, майка ми беше разстроена, защото се надяваше да има внуци. Повечето ми познати ме подкрепиха. Негативните реакции дойдоха от непознати в социалните мрежи.

През март основах Birthstrike и вече 450 мъже и жени от цял свят се присъединиха.

Климатичните промени могат да доведат до масов глад, преселения, войни... Прекалено уплашена съм, за да родя. Промених и начина си на живот – спрях да летя, станах веган, нося дрехи втора употреба. Трябва да спрем да купуваме постоянно нови стоки.

Все още имам време, за да променя решението си и да стана майка. Ще имам деца, ако британското общество се замисли по-дълбоко над това къде трябва да стигнем“ – споделя Блайт Пепино пред Цвета Макгрегър.

Бихте ли се отказали от деца заради климатичните промени?
Резултати

Целия разговор можете да видите тук:

Да не раждаш деца заради климатичните промени33-годишната британка, която съзнателно избра да остане без поколение
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите