Том и Джери са сред най-емблематичните анимационни герои в света и през 2021 г. им предстои ново приключение. Този път в хотел. Пълнометражният филм, в който ще се смесят анимация и истински актьори (сред които Клоуи Грейс Морец и Колин Джост), ще излезе през март следващата година и на вечните врагове ще им се наложи да се обединят.

Анимационните герои Том и Джери се раждат точно преди 80 години в студиото MGM. Първоначало художниците са планирали героите да са куче и лисица, но още в първата серия те вече са котка и мишка, макар все още да не се казват Том и Джери, а Джаспър и Джинкс.

В началото студиото не е било сигурно дали иска да продължава поредицата, но след като бизнесдама от Тексас (Беса Шорт) настоява за още серии, MGM дава зелена светлина за разработката на нови епизоди за вечните врагове. Стартира и конкурс за имената им, който бива спечелен от аниматора Джон Кар. Той предлага Том и Джери, което всъщност е името на популярен яйчен пунш с ром и бренди, традиционно сервиран за Коледа в Щатите.

Трейлъра към новя филм гледайте във видеото по-горе.