Едно незабравимо лято на Италианската Ривиера ще изживеем през юни 2021 г. с най-новия оригинален пълнометражен филм "Лука" (Luca) на Дисни и Пиксар.

С невероятно въображение, трогателна история, незабравими герои и много хумор, Лука ще спечели сърцата на малки и големи. Режисьор е номинираният за "Оскар" Енрико Касароса (La Luna), а продуцент е Андреа Уорън (Колите 3, Лава). 

Действието на Лука се развива в живописно градче на Италианската Ривиера и разказва историята за порастването на едно малко момче, което изживява незабравимо лято, изпълнено със сладолед, паста и безкрайни разходки със скутер.

Лука споделя тези приключения с новооткрития си най-добър приятел, но безгрижните дни са заплашени от една дълбоко пазена тайна: той е морско чудовище от друг свят, скрит точно под повърхността на водата.    

"Лука е дълбоко лична история за мен, не само заради това, че действието се развива на Италианската Ривиера, където съм израснал, а защото в своята същност това е филм за приятелството", споделя режисьорът Енрико Касароса.

"Детските ни приятелства често определят пътя към това кои искаме да станем, когато пораснем, и тези връзки са в сърцето на Лука. И в допълнение към красотата и чара на италианското крайбрежие, нашият филм ще предложи незабравимо приключение, което ще промени Лука завинаги", допълва Касароса.

Стягаме куфарите за Италианската Ривиера и "Лука" през юни 2021 г. A дотогава гледайте трейлър на анимационния филм във видеото по-долу.