Кралската конната гвардия, разположена пред главния вход на Бъкингамския дворец, отдавна привлича вниманието на туристите. Най-голямата атракция за тях е смяната на караула пред портите.

Но туристка, която е искала да си направи снимка с един от гвардейците, накрая получава много повече, отколкото е очаквала - видеоклип показва как младата жена е била захапана и разтърсена за ръкава на якето си.

Табела до коня ясно предупреждава преминаващите наоколо хора, че конете могат да ритат или хапят. Въпреки това жената се приближава опасно близо и инцидентът се случва! 

Тя не могла да устои на изкушението на погали животното,което обаче се оказало ужасно решение.

Снимка: Getty Images

Конят накланя главата си и захапва ръкава на якето й. Дърпа го енергично, по един все по-агресивен начин.

Дори когато жената се опитва да се откъсне и отдалечи от коня, животното не пуска якето й.

Движи главата си нагоре-надолу и буквално я вее като листо във въздуха. Ръкавът на якето е скъсан, а жената - изплашена от случилото се. 

Когато конят пуска ръкава й, жената изглежда видимо успокоена, а малко след това избухва в смях от случилото се.

Инцидентът приключва само с дупката в якето и малко уплах. 

Кралската гвардия е командирована за обществени задължения извън дворците Бъкингам и Сейнт Джеймс, както и при конната гвардия на Уайтхол. Въпреки че ролята им е предимно церемониална, те са част от британската армия и патрулират в дворците, като охраняват суверена през нощта.

Това не е първият случай на такъв инцидент. Множество снимки и видеа от туристи, снимали се до конете пред портата, показват, че животните реагират негативно на тази близост. Интересен факт е, че като че ли никой не обръща внимание на предупредителната табела. Захапаните туристи се снимат точно пред предупреждението, че такъв инцидент може да се случи. 

Вижте повече във видеото на The King's Guards and Horse UK най-горе.