Най-новият филм с участието на Кийта Найтли е “Misbehaviour”- история, разказваща как Women’s Liberation Movement (Движение за правата на жените) променя конкурса Мис Свят през 1970 г. 34-годишната актриса смята, че въпросите, които лентата поставя, са актуални и днес във времена, в които хората все още се борят за равенство.

Във филма Кийра изпълнява ролята на член на движението, което щурмува сцената на конкурса, когато през същата тази година първата чернокожа жена печели титлата най-красивата жена на планетата – Мис Гренада.

Като майка на две момичета Найтли свързва проблемите, които засяга лентата с актуални теми от днешната реалност като движението MeToo - вълната от недоволство от сексуалните посегателства срещу жени в развлекателната, политическата и бизнес индустрии. 

„Смятам, че винаги е било трудно да отглеждаш момичета, а също и момчета. Със социалните медии... притеснявам се заради децата си и за образите, с които те ще бъдат бомбардирани и за все още тесногръдите представи за красота. За щастие са малко по-широки, отколкото през 1970 г. Но са все още прекалено праволинейни, както и отчаянието да се впишеш в тях. Невъзможно е, създадохме абсолютно невъзможни стандарти за красота за жените, които е невъзможно да постигнеш. И така отглеждаме дъщерите си. Как да ги накараме да се чувстват добре? Как да ги накараме да не се вслушват във всичко това? Аз не знам, но ще опитам."

Актрисата споделя и какво тя самата говори на своите деца по темата:

„Децата ми са на 4 г. и на 5 месеца и е малко рано, но винаги говорим за това какви щастливки са да имат здрави тела и колко са силни. Опитвам се да обясня на по-голямата, че има своето място в света и няма нужда да се извинява или да позволява някой да навлезе в него. И ако някое дете дойде и я бутне, тя може да каже „не ме докосвай. Нямаш право да ме докосваш“. 

Найтли допълва, че в тази посока е постигнат значителен напредък и филмът отдава почит на жените, които са помогнали той да бъде реализиран.

Лената тръгва в кината във Великобритания на 13 март.