Вчера Кевин Бейкън използва черна дъска с форма на прасе, за да призове хората да се самоизолират вкъщи по време на пандемията от коронавируса и по този начин да спрат разпространението му.

Холивудският актьор публикува видео съобщение в Туитър профила си, с което призовава хората да останат вкъщи заради близките си и най-уязвимите от заразата.

Реакцията на известните личности не закъсня.

Елън Дедженеръс благодари на Кевин Бейкън за предизвикателството и каза, че остава вкъщи заради съпругата си Порша де Роси, нейната 89-годишна майка и останлите членове на семейството й. ТВ водещата номинира Мишел Обама, Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Бруно Марс, Леонардо ди Каприо и Дъ Уикенд.

"Оставам вкъщи заради любимите си хора! Заради медицинските служители! Заради целия свят!", написа певицата марая Кери.

"Оставам вкъщи заради всички хора с уязвима имунна система... И заради Бесиемо, Немо и Батман" (нейните кучета), каза Пола Абдул.

"Оставам вкъщи заради Анджела Сюел", сподели Дакота Фанинг.

"Оставам вкъщи заради баба ми", написа Ел Фанинг.

"Да, снимах се гола. Сега, когато хванах вниманието ви, моля ви, пазете се у дома", сподели Биби Рекса.

"Впечатлен съм от всички тях. Развълнуван съм, че хората написаха съобщения с толкова сърдечни коментари. Но аз също бях трогнат от хората, които не са знаменитости, защото мога да видя хаштага #IStayHomeFor – има хиляди лични истории на хора, които правят нещо за другите, за които ги е грижа", коментира Кевин Бейкън предизвикателството, което стартира.

Вижте как звездите отговориха на предизвикателството "Оставам вкъщи заради..." във видеото по-горе.